Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boże Narodzdenie
#1
Witam, tu jest miejsce na potrawy świąteczne.

Mnie na dzisiaj został łosoś do zrobienia i kapusta kiszona na surówkę, której nie robię tak jak zwykle robi się surówkę z kapusty kiszonej, tylko w tym roku po raz pierwszy robię taką przesmażaną, coś na sposób niemiecki.

A łososia robię coś tak pomiędzy befsztykiem tatarskim, a carpaccio dla bezzębnych. Surowego łososia mielę, dodaję oliwkę, posiekane oliwki, sok z cytryny, pietruszkę lub koperek (teraz z pietruszką), solę, pieprzę i gotowe. Agafia lubi takie delikatne, ja mam na osobnym spodeczku posiekane jalapenio i kapary, które dodaję sobie już na moim własnym talerzu. Poza tym wszystko gotowe, poza gorącym daniem w wykonaniu Agafii. Smile
Odpowiedz
#2
Rozumiem, ze niebawem bedziemy mogli poczuc sie zaproszeni..  Angel
Odpowiedz
#3
Podałem przepis żeby nie fatygować, ale wiadomo, że gość w dom, Bóg w dom. Zawsze chętnie zaperaszam! Smile
Odpowiedz
#4
Polecam, bo pyszniutkie - 
https://emmikochteinfach.de/pasta-mit-ku...d-einfach/
Odpowiedz
#5
Aaaaa, znalazłem! Ja też robię pastę, bardzo podobną≤ tylko z tuńczyka z majonzem i szczypiorkiem, albo cebulką. Też bardzo pyszna. Kiedyś jak byłem dzieckiem to były pasty do zębów o smaku pomarańczowym. Też były smaczne. Smile
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Pokaż profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail Znajdź wszystkie posty Znajdź wszystkie wątki Opcje moderatora Opcje administratora