24-12-2019, 13:01
Witam, tu jest miejsce na potrawy świąteczne.
Mnie na dzisiaj został łosoś do zrobienia i kapusta kiszona na surówkę, której nie robię tak jak zwykle robi się surówkę z kapusty kiszonej, tylko w tym roku po raz pierwszy robię taką przesmażaną, coś na sposób niemiecki.
A łososia robię coś tak pomiędzy befsztykiem tatarskim, a carpaccio dla bezzębnych. Surowego łososia mielę, dodaję oliwkę, posiekane oliwki, sok z cytryny, pietruszkę lub koperek (teraz z pietruszką), solę, pieprzę i gotowe. Agafia lubi takie delikatne, ja mam na osobnym spodeczku posiekane jalapenio i kapary, które dodaję sobie już na moim własnym talerzu. Poza tym wszystko gotowe, poza gorącym daniem w wykonaniu Agafii.
Mnie na dzisiaj został łosoś do zrobienia i kapusta kiszona na surówkę, której nie robię tak jak zwykle robi się surówkę z kapusty kiszonej, tylko w tym roku po raz pierwszy robię taką przesmażaną, coś na sposób niemiecki.
A łososia robię coś tak pomiędzy befsztykiem tatarskim, a carpaccio dla bezzębnych. Surowego łososia mielę, dodaję oliwkę, posiekane oliwki, sok z cytryny, pietruszkę lub koperek (teraz z pietruszką), solę, pieprzę i gotowe. Agafia lubi takie delikatne, ja mam na osobnym spodeczku posiekane jalapenio i kapary, które dodaję sobie już na moim własnym talerzu. Poza tym wszystko gotowe, poza gorącym daniem w wykonaniu Agafii.
