02-12-2020, 08:04
Przepis ten dostalem od mojego kolegi z pracy. Hiszpana.
Przepis jest bezmiesny wiec pewnie Miecznikowi nie bedzie smakowal ale tym ktorzy chetnie jedza bezmiesne potrawy pewnie tak.
A wiec tak... Skladniki:
- szpinak (swiezy albo mrozony)
- cieciezyca (Kiechererbsen)
-czosnek
-galka muszkatolowa
-sol, pieprz
Czosnek (kilka zabkow) tniemy na cienkie paseczki i wrzucamy do patelni. Podsmazamy lekko na oliwie.
Dodajemy do tego szpinak.
Cieciezyca jest w puszce. Odlewamy polowe wody z tej puszki a reszte wrzucamy do szpinaku z czosnkiem.
Doprawiamy galka muszkatolowa (Muscat), sola i pieprzem.
Podsmazamy na wolnym ogniu az woda z cieciezycy troche odparuje.
Mozna jesc z pieczywem (buleczka z maslem) lub pur czyli bez niczego.
Nie zalowac pieprzu ani galki muszkatolowej.
Przepis jest bezmiesny wiec pewnie Miecznikowi nie bedzie smakowal ale tym ktorzy chetnie jedza bezmiesne potrawy pewnie tak.
A wiec tak... Skladniki:
- szpinak (swiezy albo mrozony)
- cieciezyca (Kiechererbsen)
-czosnek
-galka muszkatolowa
-sol, pieprz
Czosnek (kilka zabkow) tniemy na cienkie paseczki i wrzucamy do patelni. Podsmazamy lekko na oliwie.
Dodajemy do tego szpinak.
Cieciezyca jest w puszce. Odlewamy polowe wody z tej puszki a reszte wrzucamy do szpinaku z czosnkiem.
Doprawiamy galka muszkatolowa (Muscat), sola i pieprzem.
Podsmazamy na wolnym ogniu az woda z cieciezycy troche odparuje.
Mozna jesc z pieczywem (buleczka z maslem) lub pur czyli bez niczego.
Nie zalowac pieprzu ani galki muszkatolowej.